فهرست مطالب

فناوری های جدید در صنعت غذا - سال دهم شماره 2 (پیاپی 38، زمستان 1401)

نشریه فناوری های جدید در صنعت غذا
سال دهم شماره 2 (پیاپی 38، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • الهام آزادفر، امیرحسین الهامی راد، اکرم شریفی*، محمد آرمین صفحات 101-118

    هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر روش های استخراج سبز (آنزیمی و فراصوت) و متداول (شیمیایی به کمک حلال اسیدی و قلیایی) بر بازدهی (فیبر رژیمی کل (TDF)، فیبر محلول (SDF) و فیبر نامحلول (IDF))، ترکیب شیمیایی و خواص آبپوشی فیبر تفاله زیتون بود. خواص ریولوژیکی خمیرهای حاوی مقادیر مختلف SDF (0، 5، 10 و 15 درصد) نیز مورد بررسی قرار گرفت. بازده فیبر کل بین 79/74 (روش فراصوت) تا 2/90 % (روش آنزیمی) بود که 12/12 - 68/21 % آن SDF بود. میزان رطوبت SDF بیشتر از IDF بود. محتوای خاکستر و پروتیین IDF بیشتر از SDF بود. روش استخراج تاثیر معنی داری بر میزان رطوبت و خاکستر SDF نداشت. کمترین میزان پروتیین در DF استخراج شده به روش آنزیمی مشاهده شد. بیشترین و کمترین قدرت تورم و شاخص حلالیت به ترتیب برای فیبر استخراج شده به روش آنزیمی و فراصوت بود که ناشی از میزان جذب آب این فیبرها بود. غنی سازی آرد گندم با SDF استخراج شده به روش آنزیمی نشان داد که افزودن 10 درصد فیبر موجب افزایش زمان توسعه و پایداری و FQN خمیر می شود در حالی که درجه نرم شدن را کاهش می دهد (05/0 P <). جایگزینی 15 درصد آرد گندم با SDF منجر به افزایش مقاومت به کشش و انرژی خمیر شد. کشش پذیری خمیر با افزودن 5 درصد فیبر افزایش یافت، در حالی که افزودن 10 درصد فیبر این شاخص را به کمتر از مقدار شاهد رساند. در مجموع، اگرچه عملکرد روش آنزیمی به طور قابل توجهی بالاتر از سایر روش ها بود، اما این روش زمان بر است که کاربردی آن در صنایع غذا را محدود می کند. به کارگیری ترکیبی از روش های سبز برای تسریع استخراج آنزیمی می تواند موضوعی برای پژوهش های آینده باشد. بعلاوه، جایگزینی 10% آرد گندم با SDF خواص ریولوژیکی قابل قبولی را ارایه می دهد که می تواند نویدبخش نانی با کیفیت و با ارزش غذایی بالا باشد.

    کلیدواژگان: فیبر رژیمی، آنزیم، فراصوت، تفاله زیتون، ویژگی رئولوژیکی خمیر
  • حسین جوینده*، محمدامین مهرنیا، محمد حجتی، بهروز علیزاده بهبهانی صفحات 119-133

    پنیر سویا (توفو)، فرآورده شبه لبنی است که از طریق انعقاد شیرسویا به کمک مواد منعقدکننده تهیه می شود. پژوهش پیش رو با هدف بررسی تاثیر تیمارهای آنزیمی ترانس گلوتامیناز (TG) و فراصوت بر میزان راندمان تولید، ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ریزساختار توفو انجام شد. پس از خیساندن و خرد کردن لوبیا با آب (نسبت 1:6)، شیرابه در سه سطح زمانی (0، 15 و 30 دقیقه) تحت تیمار فراصوت (فرکانس KHz 37، توان W 520 و دمای °C 40) قرار گرفت. تیمار آنزیمی شیرسویا در سه سطح (0، 35/0 و 7/0 واحد آنزیم TG به ازای هر گرم پروتیین شیرسویا) انجام پذیرفت. پس از تهیه توفو توسط ماده منعقدکننده سولفات کلسیم، تاثیر تیمارهای مذکور بر ویژگی های مورد بررسی طی مدت دو ماه نگهداری در یخچال (0، 30 و 60 روز) بررسی گردید. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت آنزیم، مقادیر رطوبت و راندمان افزایش معنی داری یافت اما پروتیین و چربی تفاوت چندانی نکرد (05/0<p). افزایش زمان فراصوت نیز به طور معنی داری باعث افزایش رطوبت و راندمان پنیرسازی گردید اما سبب کاهش قابل توجه پروتیین و چربی نمونه های شبه پنیر گردید. همچنین زمان نگهداری تاثیر معنی داری بر pH و ترکیبات توفو نداشت (05/0<p). بررسی رنگ محصول با دستگاه رنگ سنج نشان داد که با افزایش غلظت آنزیم میزان روشنایی (L*) افزایش و قرمزی (a*) کاهش معنی داری یافت درحالی که زردی (b*) تغییر معنی داری نکرد. به علاوه، با افزایش زمان فراصوت و زمان نگهداری، میزان پارامترهای قرمزی (a*) و زردی (b*) بطور قابل توجهی افزایش و میزان روشنایی (L*) به طور معنی داری کاهش یافت. ریزساختار پنیر سویا نشان داد که تیمار آنزیمی برخلاف تیمار فراصوت موجب فشرده شدن ساختار ماتریس پروتیینی نمونه های توفو گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که در صورت استفاده از تیمار فراصوت به مدت 15 دقیقه و غلظت 7/0 واحد آنزیم TG به ازای هر گرم پروتیین شیرسویا می توان پنیر سویایی با کیفیت قابل قبول و راندمان قابل توجه تولید نمود.

    کلیدواژگان: شبه پنیر، فراصوت، TG، شاخص های رنگ، دوره نگهداری
  • پری ناز عسگری، ناصر صداقت*، سید محمود موسوی صفحات 135-152

    فعالیت متابولیکی و تعرق و سرعت تنفس بالای جوانه ها سبب کاهش کیفیت آن ها می شود. استفاده از پوشش و بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده در حفظ و افزایش کیفیت میوه و سبزی پس از برداشت موثر است. اصلاح فضای داخل بسته با تعامل بین دو فرآیند تنفس محصول و انتقال گاز و نفوذپذیری فیلم صورت می گیرد و برای غلبه بر محدودیت های آن، بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده منفذ دار پیشنهاد گردید. هدف این پژوهش، بررسی اثر پوشش موسیلاژ دانه ریحان و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده بر سینتیک تغییرات ویژگی های حسی و روشنایی جوانه های گندم است. جوانه های گندم پوشش داده شده و فاقد پوشش در کیسه-های پلی اتیلن (ضخامت 42 میکرومتر) دارای یک، دو و بدون منفذ بسته بندی شدند (μm500). تیمارها به مدت 9 روز در دمای (C 1±10) نگهداری و آزمایش ها هر سه روز یکبار انجام و ویژگی حسی توسط مصرف کنندگان و روشنایی توسط دستگاه هانترلب ارزیابی شد. برای مدل سازی از سینتیک مرتبه صفر و اول استفاده و اثر دما با استفاده از معادله آرنیوس نشان داده شد. تجزیه و تحلیل نتایج داده ها با استفاده از نرم افزار (SPSS V.20) صورت گرفت. براساس آنالیز واریانس داده ها پوشش ، منفذ و زمان نگهداری و اثر هم زمان پوشش و زمان ذخیره سازی بر روشنایی و پذیرش کلی جوانه های گندم معنادار بود (P<0.05). پایین بودن روشنایی در بسته های بدون منفذ، به مصرف اکسیژن در فضای بالاسری و تولید دی اکسید کربن و اتانول مرتبط بود. استفاده هم زمان بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده منفذدار (دو منفذ) و پوشش موسیلاژی، بر ویژگی های کیفی جوانه گندم تاثیر مثبتی نشان داد. ضریب همبستگی پیرسون بالا نشان دهنده همبستگی قوی میان خصوصیات حسی و رنگ دستگاهی بود (0/91≤r). سینتیک مرتبه صفر برای پذیرش کلی و روشنایی انتخاب شد که ضریب تعیین بالا (R2>0/96) همبستگی بین داده-های آزمایشگاهی و پیش بینی شده برای روشنایی و پذیرش کلی را نشان داد.

    کلیدواژگان: مدل سازی، بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده منفذدار، جوانه گندم
  • پریوش زندی، ماندانا بی مکر*، علی گنجلو صفحات 153-169
    در این مطالعه استخراج ترکیبات زیست فعال از اندام هوایی پروانش با کمک مایکروویو بر اساس روش شناسی سطح-پاسخ و طرح باکس-بنکن بررسی و بهینه یابی شد. قدرت مایکروویو (100-300 وات)، نسبت نمونه به حلال (1:20-1:40 وزنی/حجمی) و مدت زمان تابش مایکروویو (9-14 دقیقه) متغیرهای مستقل مورد بررسی در این مطالعه بودند. بهینه یابی با استفاده از تکنیک عددی و با هدف به حداکثر رساندن عملکرد کمی استخراج و میزان ترکیبات فنولی کل صورت پذیرفت. بر اساس نتایج به دست آمده اثر کلیه متغیرهای مستقل مورد مطالعه بر پاسخ ها (عملکرد کمی استخراج و میزان ترکیبات فنولی کل) معنی دار بود (05/0>p). شرایط بهینه استخراج به کمک امواج مایکروویو با قدرت مایکروویو 250 وات، مدت زمان تابش مایکروویو 11 دقیقه و نسبت نمونه به حلال 1:33 وزنی/حجمی به دست آمد. تحت شرایط بهینه میزان عملکرد کمی استخراج و میزان ترکیبات فنولی کل به ترتیب 21/18 درصد و 40/118 میلی گرم معادل گالیک ‎اسید بر گرم بود. از روش سنتی سوکسله جهت بررسی کارایی فناوری استخراج به کمک امواج مایکروویو استفاده شد. روش سنتی از لحاظ کمی عملکردی بهتر (19/0±68/29 درصد) اما از لحاظ کیفی (میزان ترکیبات فنولی کل (18/0±19/16 میلی گرم معادل گالیک اسید بر گرم) و میزان فعالیت مهار رادیکال های آزاد DPPH (14/0±17/10 درصد) و HO (17/0±34/8 درصد)) عملکردی کمتر از روش استخراج به کمک مایکروویو داشت. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که با استفاده از روش استخراج به کمک مایکروویو می توان به ترکیبات زیست فعال فنولی بیشتر و با فعالیت آنتی اکسیدانی مطلوب در مدت زمان کوتاه تر و با مصرف انرژی کمتر دست یافت.
    کلیدواژگان: پروانش، استخراج به کمک مایکروویو، بهینه سازی، میزان ترکیبات فنولی کل
  • یوسف عباسپور گیلانده*، محمد کاوه صفحات 171-188
    خشک کردن یک فناوری متداول است که مدت نگهداری طولانی پس از برداشت را برای محصولاتی مانند طالبی فراهم می کند. خشک کردن هوای گرم روشی است که در صورت بهینه شدن شرایط، ظاهر بهتر و خواص بافتی بهبود یافته را به محصول می دهد. در این مطالعه، تغییرات مدت خشک کردن، انرژی مصرفی ویژه، بازده انرژی، چروکیدگی، ضریب بازجذب، تغییرات رنگ کل، محتوای فنل و آنتی اکسیدان برای بهینه سازی عوامل خشک کردن (دما و سرعت هوا) با استفاده از روش سطح پاسخ مدل سازی شدند. فرآیند خشک کردن نمونه ها در سه سطح دمای50، 60 و °C 70 و سه سطح سرعت 5/0، 1 و m/s 5/1 بررسی شد. نتایج نشان داد که در خشک کردن طالبی با استفاده از روش هوای گرم با افزایش دمای هوای ورودی و کاهش سرعت هوا، بازده انرژی، ضریب باز جذب، محتوای فنل کل و درصد آنتی اکسیدان افزایش یافت در حالیکه مدت خشک کردن، انرژی مصرفی ویژه، چروکیدگی و تغیرات رنگ کاهش پیدا کرد. نقطه بهینه برای خشک کردن نمونه های طالبی در دمای هوای °C 70 و سرعت هوای m/s 5/0 به دست آمد. نتایج نشان داد که خشک کردن در دماهای بالاتر سبب افزایش شاخص مطلوبیت مدل به دست آمده از روش سطح پاسخ می شود.
    کلیدواژگان: طالبی، خشک کردن، انتی اکسیدان، رنگ، انرژی
  • زهره دیدار*، فاطمه چاوشی، مصطفی شهیدی، محسن وظیفه دوست، احمد زنده دل صفحات 189-201

    فیلم ها و پوشش های خوراکی لایه نازکی از پلیمرهای زیستی هستند که به عنوان پوشش مواد غذایی مورد استفاده قرار می-گیرند. به دلیل معایب متعدد مواد بسته بندی سنتزی از قبیل مهاجرت ترکیبات بسته بندی به درون مواد غذایی، ایجاد آلودگی زیست محیطی و مشکل بازیافت پسماند اخیرا استفاده از فیلم های خوراکی جهت بسته بندی مواد غذایی افزایش قابل چشمگیری پیدا کرده است. فیلم های خوراکی بر پایه صمغ دانه اسفرزه به جهت دسترسی آسان و قیمت مقرون به صرفه منبع خوبی برای تهیه فیلم های خوراکی هستند. در این پژوهش فیلم های خوراکی بر پایه صمغ دانه اسفرزه غنی شده با نسبت های مختلف اسانس لعل کوهستان ساخته شد و ویژگی های فیزیکوشیمیایی فیلم ها شامل ضخامت، محتوای رطوبت، نفوذپذیری به بخارآب، مقاومت به کشش، درصد افزایش طول، ویژگی های مورفولوژی و حرارتی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آنالیز ترکیبات اسانس لعل کوهستان توسط GC/MS نشان داد که در مجموع 8 ترکیب شناسایی شد. نتایج نشان داد که با افزایش میزان اسانس لعل کوهستان ضخامت و درصد افزایش طول فیلم ها به طور معنی داری (05/0 > p) افزایش یافت، اما محتوی رطوبت، نفوذپذیری به بخارآب، مقاومت به کشش، دمای ذوب (Tm) و دمای انتقال شیشه ای (Tg) به طور معنی داری (05/0 > p) کاهش پیدا کرد. اسانس لعل کوهستان افزوده شده به فیلم ها، خصوصیت نرم کنندگی را نیز نشان دادند که از نتایج کرنش تا نقطه شکست به دست آمد. ساختار همگن و یکنواخت فیلم کنترل (بدون اسانس) در تصاویر حاصل از میکروسکوپ الکترونی به اثبات رسید.

    کلیدواژگان: فیلم خوراکی، صمغ دانه اسفرزه، اسانس لعل کوهستان، دمای انتقال شیشه ای
|
  • Elham Azadfar, AmirHossein Elhami Rad, Akram Sharifi *, Mohammad Armin Pages 101-118

    The current research aims to compare the effect of green (enzymatic and ultrasoundic) and conventional (acidic and alkaline) extraction methods on the yield (total-dietary fiber (TDF), soluble-dietary fiber (SDF) and insoluble-dietary fiber (IDF)), chemical composition, and hydration properties of olive-pomace DF. The rheological properties of doughs containing different amounts (0, 5, 10, and 15%) of SDF were investigated. The yield of TDF was 74.79 (ultrasonic method)- 90.2% (enzymatic method) which 12.12 -21.68 % of them was SDF. The moisture content of SDF was higher than IDF. The ash and protein contents of IDF were higher than SDF. The extraction method had no significant effect on the moisture and ash content of SDF. The lowest protein content was observed in DF extracted by the enzymic method (P < 0.05). The highest and lowest swelling-power and solubility-index were obtained for the fiber extracted by the enzymic and ultrasonic methods, respectively due to the level water absorption of this fiber. The enrichment of wheat flour with SDF extracted by enzymatic method showed by increasing the fiber level to 10%, the dough-development, stability time and FQN increased, while the softening-degree decreased significantly. Replacing 15 % wheat-flour with SDF led to increasing resistance to extension and energy of doughs. The extensibility of the dough increased significantly with the addition of 5% fiber, while the addition of 10% fiber reduced this index to less than the control value. Overall, although the performance of the enzymatic method was significantly higher than other ones, this method was very time-consuming which limits its application in food-industry. Using a combination of green methods to accelerate enzymatic extraction can be a topic for future research. Furthermore, the replacement of ⁓10 % of wheat flour with SDF showed acceptable rheological properties which can meet the expectation for high-quality and nutritional value bread.

    Keywords: Dietry fiber, Enzyme, Ultrasound, Olive pomace, doughs rheological properties
  • Hossein Jooyandeh *, MohammadAmin Mehrnia, Mohammad Hojjati, Behrooz Alizadeh Behbahani Pages 119-133

    Soy cheese (Tofu) is a quasi-dairy product that is prepared by coagulants through coagulation of soymilk. The present study was conducted to investigate the effect of transglutaminase (TG) and ultrasound enzymatic treatments on the yield, physicochemical characteristics and microstructure of tofu. After soaking and grinding soybeans with water (1: 6 ratio), the mixture was sonicated (frequency of 37 KHz with power of 520 W and temperature of 40 °C) at three time levels (0, 15 and 30 minutes). TG treatment of soymilk was performed at three levels (0, 0.35 and 0.7 Unit/g soymilk protein). After Tofu preparation with calcium sulfate as coagulant, the effect of these treatments on the studied parameters were investigated during two months storage (0, 30 and 60 days) under refrigeration conditions. The results showed that with increasing enzyme concentration, moisture content and production yield of tofu meaningfully increased while protein and fat contents slightly changed (p>0.05). Increasing the ultrasound time also significantly increased moisture content and yield of cheese making while considerably reduced the protein and fat content of cheese analogues. Moreover, as the storage time had no effect on yield, pH and chemical components of samples (p>0.05). Evaluation of the color of the product with a colorimeter showed that with increasing enzyme concentration, the amount of lightness (L*) increased and redness (a*) decreased significantly while yellowness (b*) insignificantly changed. Also, with increasing the ultrasound period and storage time, the amount of redness (a*) and yellowness (b*) parameters increased and the lightness (L*) decreased significantly. Microstructure of soy cheeses showed that TG treatment contrarily caused a compact structure in protein matrix of tofu samples. The results of this study showed that by using 15 minute ultrasound time and 0.7 transglutaminase concentration (Unit/g soymilk protein), a tofu with the acceptable quality and noticeable yield could be produced.

    Keywords: Cheese analogue, Ultrasound, TG, Color indexes, Storage period
  • Parinaz Asgari, Nasser Sedaghat *, Seyed Mahmoud Mousavi Pages 135-152

    High metabolic and transpiration activity and respiration rate of the edible seed sprouts reduce their quality. The modified atmosphere packaging technique and coating are used to maintain the quality and increase the shelf life of fresh-cut fruits and vegetables. The improvement of the space inside the package is made by the interaction between the two processes of product respiration and gas transfer and film permeability. To overcome the limitations of this system, perforated-modified atmosphere packaging was proposed. This study aims to investigate the effect of basil seed mucilage-based coating and modified atmosphere packaging on the kinetics of variations in sensory characteristics and lightness of fresh wheat sprouts. The coated and uncoated fresh wheat sprouts were packed into polyethylene bags (42 μm ), the bags had one and two holes (500 μm) and some others had no holes. The treatments were kept at 10 ˚C for nine days and experiments were performed every three days. Sensory properties were examined by consumers and lightness was by Hunterlab. Zero- or first-order kinetics were used for modeling and the effect of temperature was demonstrated using the Arrhenius equation. Shown that coating, perforations, storage time, and simultaneous interaction of coating and storage time are significantly effective on fresh wheat sprouts' lightness and overall acceptability (P˂0.05). The Low lightness in the package no hole, was related to the consumption of oxygen and the production of carbon dioxide and ethanol. The simultaneous use of perforated-modified atmosphere packaging (two holes) and basil seed mucilage-based coating had a positive effect on the quality characteristics of wheat sprouts. Pearson's correlation coefficient above indicates a strong correlation between sensory attributes and physicochemical properties (r≥91). The coefficient, the zero-order kinetic was selected for overall acceptability and lightness. R2> 0.96 expressed the correlation between laboratory and predicted data for lightness and overall acceptability.

    Keywords: Modeling, Perforated-MAP, Wheat sprout
  • Parivash Zandi, Mandana Bimakr *, Ali Ganjloo Pages 153-169
    In this study, the recovery of bioactive compounds from Catharanthus roseus L. using microwave-assisted extraction technology was evaluated and optimized through response surface methodology based on the Box-Behnken design. Microwave power (100-300 W), sample to solvent ratio (1:20-1:40 w/v) and microwave irradiation time (9-14 min) were independent variables. Optimization was performed using numerical technique with the aim of maximizing the extraction yield and total phenolic content. Based on the obtained results, the effect of all studied independent variables on the extraction yield and total phenolic content was significant (p<0.05). Optimal extraction conditions were microwave power of 250 W, microwave irradiation time of 11 min and sample to solvent ratio of 1:33 w/v. Under optimal conditions, the amount of extraction yield and total phenolic content were 18.21% and 118.40 mg GAE/g, respectively. The traditional Soxhlet method was used to evaluate the efficiency of microwave-assisted extraction technology. The traditional method performed better quantitatively (29.68±0.19%) but qualitatively (total phenolic content (16.19±0.18 mg GAE/g) and free radical scavenging activity (10.17±0.14%DPPHsc and 8.34±0.17%HOsc)) was far less effective than the microwave-assisted extraction method. The results revealed that more phenolic bioactive compounds can be achieved with the desired anti-radical activity in a shorter time and with less energy consumption using microwave-assisted extraction method.
    Keywords: Catharanthus roseus L, Microwave-assisted extraction, Optimization, Total phenolic content
  • Yousef Abbaspour-Gilandeh *, Mohammad Kaveh Pages 171-188
    Introduction
    Drying is a common technology that provides a long post-harvest storage period for products such as cantaloupe. Hot air drying is a method that, if the conditions are optimized, gives the product better appearance and improved textural properties. In this study, drying time, specific energy consumption, energy efficiency, shrinkage, rehydration ratio, changes in total color, phenol and antioxidant content were modeled to optimize drying factors (air temperature and air velocity) using the response surface method.
    Materials and methods
    The drying processes of the samples were investigated at three temperature levels of 50, 60 and 70 °C and three velocity levels 0.5, 1 and 1.5 m/s. For optimization of the drying conditions (drying time, SEC, energy efficiency, shrinkage, RR, color changes, TPC and AC), the influences of two levels of independent variables including air temperature and air velocity were assessed by response surface method through a face-centered central composite design.
    Results and discussion
    The results showed that in the drying of cantaloupe using the hot air method by increasing the inlet air temperature and decreasing the air velocity, energy efficiency, rehydration ratio, total phenol content and antioxidant were increased, while drying time, specific energy consumption, shrinkage and color changes were reduced. The optimum point for drying cantaloupe samples was obtained at an air temperature of 70 °C and air velocity of 0.5 m/s. The results showed that drying at higher temperatures increases the desirability index of the model obtained from the response surface method.
    Conclusions
    The authors believe the outcomes of the present study can be used as a framework for choosing efficient drying parameters for drying cantaloupe or similar fruits in HAD systems
    Keywords: Cantaloupe, Drying, antioxidant content, color, energy
  • Fateme Chavoshi, Mostsfa Shahidi, Mohsen Vazifedoust, Ahmad Zendehdel Pages 189-201

    Edible films and coatings are thin layers of biopolymers that are used as food coatings. Due to the many disadvantages of synthetic packaging materials, such as the migration of packaging compounds into food, creating environmental pollution and the problem of waste recycling, the use of edible films for food packaging has recently increased significantly. Edible films based on Psyllium seed gum are a good source for preparing edible films due to their easy availability and affordable price. In this research, edible films based on Psyllium seed gum enriched with different proportions of Oliveria decumbens essential oil were made and the physicochemical characteristics of the films include thickness, moisture content, permeability to water vapor, tensile strength, elongation percentage, characteristics Morphology and thermal properties were investigated. The results of the analysis of Oliveria decumbens essential oil compounds by GC/MS showed that a total of 8 compounds were identified. The results showed that by increasing the amount of Oliveria decumbens essential oil, the thickness and percentage of length of the films increased significantly (p < 0.05), but the moisture content, permeability to water vapor, tensile strength, melting temperature (Tm) and temperature Glass transition (Tg) decreased significantly (p>0.05). Oliveria decumbens essential oil added to the films also showed the softening characteristic which was obtained from the results of strain to breaking point. The homogenous and uniform structure of the control film (without essential oil) was proven in the electron microscope images.

    Keywords: Edible Film, Psyllium seed gum, Oliveria decumbens essential oil, Temperature glass transition